کفپوش پلی یورتان

کفپوش پلی یورتان پوششی بسیار مقاوم در برابر سایش بوده و دارای انعطاف پذیری بالا و درخشندگی بی نظیری است . می توان گفت کفپوش پلی یورتان که به آن کفپوش پلی اورتان نیز می گویند، بی رقیب ترین پوشش برای محیط های ورزشی و سایر مکان های پرتنش و همچنین محیط های باز بدون سقف می باشد.
کفپوش پلی یورتان در محیط های داخلی(Indoor) ، بیرونی (Outdoor) و بدون سقف که در معرض اشعه UV و همچنین سطوحی که تحت تنش های سطحی می باشند کاربرد دارد. کفپوش پلی یورتان ، به دلیل انعطاف پذیری در لایه های زیرین و مقاومت در برابر شرایط جوی و آب و هوایی ، خط و خش و ساییده شدن ، از کاربردی ترین کفپوش ها بوده و قابل استفاده در هر شرایط محیطی می باشد.
کفپوش پلی یورتان در چه مکان هایی قابل اجرا می باشد ؟
کفپوش پلی یورتان برای سطوح با کاربری ترافیک سنگین طراحی شده است و برای فضاهای باز،کف محیط های صنعتی، پارکینگ ها (Indoor & Outdoor)، سالن های تولید مواد غذایی و سالن های تولید لبنی،درمانی،سالن های تولیدی دارویی،محیط های اداری،سالن های نمایشگاهی (show room) و… استفاده می شود. لیست محیط ها و فضاهای قابل استفاده کفپوش پلی یورتان به شرح زیر می باشد:
- باشگاه ها و سالن های ورزشی
- فروشگاه ها
- پارکینگ ها
- خطوط تولید و کارگاه ها
- نمایشگاه ها
- فضاهای روباز
- فضاهای اداری
- کشتارگاههای صنعتی
- کارخانه ها و سالن های تولید مواد غذایی
- سالن های تولید مواد دارویی
- سطوح فلزی
- بیمارستان ها
مزایا و ویژگی های کفپوش پلی یورتان :
- ایجاد کننده سطحی یکپارچه و بدون درز
- ایجاد سطحی نیمه براق یا مات
- مقاومت بالا در برابر خط و خش ، خراش ، لغزش ، سایش
- مقاومت در برابر نور خورشید و اشعه uv
- مقاومت بالا در برابر رطوبت
- امکان شستشو با پاک کننده های حاوی حلال و سهولت نظافت
- نصب آسان توسط متخصصین این حوزه
- تنوع رنگی بسیار بالا
- امکان سفارشی سازی بر اساس طرح مورد نظر کارفرما
انواع کفپوش پلی یورتان :
- کفپوش پلی یورتان ورزشی
کفپوش پلی یورتان ورزشی یا پلی اورتان ورزشی ، به صورت یکپارچه و بودن درز قابل اجراست و چسبندگی فوق العاده بالا روی سطوح بتنی، سرامیک و.. دارد و در برابر مواد شوینده، اشعه uv و اشتعال مقاوم می باشد. ساختار منعطف این کفپوش موجب ایجاد سطحی ایمن، جهت استفاده در محیط های ورزشی می باشد.
نکته: امکان خط کشی و طراحی بر روی کفپوش پلی یورتان ورزشی وجود داشته و مانند سایر کفپوش های پلی یورتان از تنوع رنگی بسیار بالایی برخوردار می باشد.
ویژگی های کفپوش پلی یورتان ورزشی :
- بالاترین میزان نیروی جذب ضربه مطابق استاندارد DIN
- برگشت پذیری سریع توپ
- جلوگیری از آسیب دیدن ورزشکاران
- قابلیت یکپارچگی سطح
- آنتی UV
- مقاومت بسیار بالا در برابر نیروهای دینامیکی و استاتیکی
- جلوگیری از لیز خوردن ورزشکاران به دلیل اصطکاک و گیرایی سطح کفپوش
- کفپوش پلی یورتان صنعتی :
کفپوش پلی یورتان صنعتی محصولی بدون حلال است.بدین معنا که در فرمولاسیون آن از مواد حلال شیمیایی و فرار استفاده نمی شود که مزایای زیر را به همراه دارد :
- دوام و مقاومت بیشتر نسبت به کفپوش های مبتنی بر مواد حلال
- کمترین میزان آلودگی زیست محیطی و کمترین میزان بوی نامطبوع هنگام نصب
- ایمنی بیشتر هم برای تیم اجرایی و هم کاربران محیط ، به دلیل عدم وجود مواد شیمیایی سمی و قابل اشتعال
- سازگاری هرچه بیشتر با محیط زیست
ویژگی و مزیت اصلی پلی یورتان صنعتی قابلیت چسبندگی بسیار بالای آن به انواع مختلف سطوح مانند بتن ، فولاد ، سنگ و غیره است و همین ویژگی ، موجب پرطرفدار شدن بیشتر پلی یورتان صنعتی شده است. کفپوش پلی یورتان صنعتی (پلی اورتان صنعتی) مقاوت بسیار بالایی در برابر سایش ، ضربه ، فشار و بارهای دینامیکی دارد و همچنین این نوع پلی اورتان تحمل بسیار زیادی در برابر پاره شدن و ترک خوردگی دارد.
کفپوش پلی یورتان صنعتی ( پلی اورتان صنعتی )در مکان هایی چون :
- صنایع پتروشیمی
- صنایع الکترونیک
- صنایع نظامی
- کشتارگاه ها
- سردخانه ها (کفپوش پلی یورتان سردخانه ای)
- فرودگاه ها
- انبارها
- صنایع داروسازی و … قابل اجرا می باشد.
به طور کلی پلی یورتان صنعتی در محیط هایی که در معرض گازوئیل ، بنزین ، حلال ها ، مکان هایی که در معرض آب ، نمک و انواع مواد شیمیایی هستند و در کل محیط های پرتنش و پرخطر ، بسیار کاربرد دارد.
سیستم کفپوش پلی یورتان با فرمولاسیون خاص :
سیستم کفپوش پلی یورتان به صورت یکپارچه و بدون درز قابل اجراست. این کفپوش چسبندگی فوق العاده بالایی بر روی سطوح بتنی، فلزی و .. را داشته و از مقاومت بالایی در برابر مواد شیمیایی، شرایط بد آب و هوایی، گرما و سرما، اشتعال، قارچ و باکتری برخوردار می باشد.
نظافت و نگهداری کفپوش پلی یورتان بسیار آسان می باشد. قابل ذکر است که کفپوش های پلی یورتان ، قابل ارائه در 210 تا 213 رنگ مختلف می باشند. ساختار این کفپوش از سه لایه ی اصلی (پرایمر، لایه میانی و لایه نهایی) تشکیل شده است که کاملا منعطف و آببند کننده می باشد. کفپوش های پلی یورتان با توجه به کاربری سطح موجود، از ایمنی بسیار بالایی برخوردار می باشند.
آماده سازی سطوح در اجرای کفپوش پلی یورتان
آماده سازی سطح، یکی از مهم ترین مراحل در اجرای کفپوش پلی یورتان است که در نهایت بر کیفیت و دوام کفپوش تاثیر بسیار زیادی خواهد داشت.
باید توجه داشت آماده سازی و حفاظت سطوح بتنی و موزاییکی، بسیار مشکلتر از سطوح فولادی است و این امر از ماهیت ویژه بتن ناشی می شود و از طرفی خواص بتن به مواد اولیه موجود در یک منطقه جغرافیایی بستگی دارد که انواع آنها در نواحی مختلف با هم فرق دارند. استحکام کششی سطوح بتنی نسبتاً کم است. به همین خاطر استحکام کفپوشهای اعمال شده روی آنها در مقایسه با سطوح فولادی به مراتب کمتر است. افزون به این ماهیت متخلخل بتن همراه با زبری ذاتی سطح و نیز قلیایی بودن آن مشکلات دیگری را حتی هنگام تازه بودن بتن بوجود میآورد. مشکلات یاد شده به چسبندگی، پیوستگی و قابلیت سازگاری لایه پوشش دهنده مربوط میشود. آلودگی و تخریب بتن طی کارکرد آن خود مشکل دیگری است. گذشته از تمام این موارد، استانداردهای صنعتی مدرن برای بتن وجود ندارد تا بتوان بهوسیله آنها درجه تمیزی سطح را دقیقاً معلوم و مشخص کرد. این مشکلات نیاز به یک کفپوش مناسب را امری غیر قابل اجتناب ساخته است. لذا با در نظر داشتن تمامی موارد ذکر شده، مراحل آماده سازی کفپوش پلی یورتان به شرح زیر می باشد.
- ارزیابی وضعیت سطح زیرین
بررسی سطح و شرایط موجود، اولین مرحله در آماده سازی سطح می باشد. در این مرحله سطح زیرین ، از نظر وجود ترک ، رطوبت، شکاف و آلودگی ها مورد بررسی و ارزیابی قرار می گیرد. هرگونه مشکلی که در سطح وجود داشته باشد، باید قبل از شروع مراحل نصب کفپوش برطرف شود.
- تمیز کردن سطح
تمیز بودن سطح جهت چسبندگی هرچه بیشتر کفپوش، امری بسیار حیاتی می باشد. در این مرحله سطح مورد نظر باید از هر نوع آلودگی، رطوبت ، چربی و گرد و غبار کاملا پاک گردد. این کار با استفاده از جاروبرقی های صنعتی ، برس ها و ابزارهای مخصوص و یا شوینده های صنعتی و خاص انجام می شود.
- خشک کردن
پس از تمیزکاری سطح ، باید از خشک شدن سطح زیرین اطمینان حاصل نمود ، زیرا هرگونه رطوبت، می تواند به کیفیت چسبندگی کفپوش آسیبی جدی وارد نماید. جهت خشک کردن سطح ، از دستگاههای خشک کن و یا تهویه های صنعتی استفاده می شود.
- رفع ترک و آسیب های سطحی
هم اکنون زمان آن رسیده که آسیب ها و ترک های موجود در سطح را با استفاده از بتونه و سایر مواد پرکننده ، ترمیم نمود. این مرحله به خصوص در سطوح بتنی بسیار مهم و حیاتی است ، زیرا هرگونه ترک و یا شکاف در سطح ، می تواند مشکلات جدی را در نصب کفپوش ایجاد نماید.
- سنباده زنی سطح
سنباده زنی سطح جهت ایجاد زبری مطلوب، برای بهبود چسبندگی پلی یورتان ، در این مرحله انجام خواهد شد. سنباده زنی بسته به نیاز پروژه، ممکن است به صورت دستی و یا با استفاده از ماشین آلات سنباده زنی انجام شود.
- اعمال لایه ها و مراحل کفپوش پلی یورتان
پس از آماده سازی سطح مراحل اعمال کفپوش بصورت زیر خواهد بود:
- اعمال لایه پرایمر:
پرایمر موجب محافظت بتن در برابرخوردگی و همچنین چسبندگی بهتر لایه اصلی به سطح میشود و نحوه اعمال آن توسط غلطک یا قلم مو و با ضخامت 200 میکرون و زمان خشک شدن آن حدودا 6 ساعت پس از اعمال می باشد.
در این مرحله مواد AT-1 به عنوان پرایمر استفاده میگردد.
مشخصات کلی :
- چسبندگی بسیار خوب بر روی سطوح بتنی و فلزی دارد.
- پرایمر فوق کاملاً بدون پودر (powder-free) میباشد.
- این پرایمر از دوجزء رزین و هاردنر تشکیل شده است.
- زمان pot life در 25 درجه سانتی گراد 2 ساعت و زمان drying (خشک شدن) آن در همین دما حداقل 5 ساعت میباشد.
- اعمال لایه تسطیح کننده
این لایه شامل متریال میانی پلی یورتان و سیلیس دانه بندی می باشد و حداکثر بعد از 24 ساعت از اعمال لایه پرایمر اعمال میگردد. از ویژگیهای این لایه مقاومت مکانیکی بالا، مقاومت خیلی خوب در برابرسایش، مقاومت خیلی خوب در برابر آب و رطوبت و ضریب انعطاف بسیار خوب را میتوان ذکر نمود.
- اعمال لایه مياني پلي يورتان
پس از اعمال مراحل قبل،اعمال لایه ميانی کفپوش پلي يورتان خواهد بود که این لایه شامل متریال میانی پلي يورتان میباشد.
مشخصات کلی:
- اجرای آسان و سریع روی سطوح .
- مقاوم در برابر محیط های اسیدی و قلیایی نمکها و روغنهای صنعتی.
- این مواد دوجزئی میباشد و زمان Pot life آن در 25 درجه سانتی گراد 30 دقیقه و زمان خشک شدن آن در همان درجه 45 دقیقه خواهد بود.
- از این لایه میتوان برای ایجاد فرم و خنثی کردن موجهای ریز سطحی استفاده نمود .
- انعطاف پذیری بسیار عالی و خاصیت ضربه گیری مناسب
- اعمال لایه نهایی TOP COAT
پس از انجام مراحل قبل، حال نوبت اعمال لایه نهایی کفپوش پلی یورتان خواهد رسید، که در این مرحله متریال مخصوص پلی یورتان با مقاومت سایشی و خواص عالی به رنگ سفارشی کارفرما, اعمال میگردد.
- خط کشی و طراحی
از آنجائیکه دکوراتیو بودن یکی از فاکتورهای مهم در این نوع کفپوشها میباشد مجموعه آترون پوشش آریا، با در اختیار داشتن گروه اجرایی داخلی و همچنین تجربیات اجرای کفپوشهای مختلف، میتواند پیشنهادات مناسبی را جهت دسته بندی و طراحی محیط به کارفرمایان محترم ارائه نماید.
در جدول زیر مشخصات فنی کفپوش پلی یورتان را مشاهده می فرمایید :
مشخصات فنی در 25درجه سانتیگراد | |
فام | طبقral (213 رنگ) |
براقیت | براق، نیمه براق، مات |
زمان مجاز مصرف پس از اختلاط اجزا | 20 دقیقه |
درصدجامد حجمی | %100 |
ضخامت پیشنهادی فیلم خشک | 1تا 3 میلیمتر |
زمان خشک شدن سطحی | 6 ساعت |
زمان خشک شدن عمقی | 64 ساعت |
زمان خشک شدن کامل | 7 روز |
زمان لازم برای اعمال پوشش سه بعدی | حداقل 24 ساعت در دمای 20 درجه |
تعداد اجزاء | دو جزئی |