کفپوش اپوکسی

کفپوش اپوکسی نوعی پوشش جذاب برای سطوح مختلف می باشد ، اپوکسی کفپوشی رزینی است که از ترکیب رزین اپوکسی و یک سخت کننده (هاردنر) به نسبت مشخصی ایجاد می شود. رزین و سخت کننده از ترکیبات اصلی کفپوش اپوکسی محسوب می شوند که با یکدیگر و سایر مواد افزودنی معدنی ترکیب شده و پوششی بادوام، مقاوم، یکپارچه و درخشان ایجاد می کنند. کفپوش اپوکسی با استفاده از لایه‌ای از اپوکسی روی کف سیمانی ساخته شده و به سطوح بتنی می چسبد . این ماده به پایه‌های زیرین چسبیده و سطحی مقاوم و با دوام‌ را ایجاد می‌کند. متخصصین اجرای کفپوش اپوکسی، اپوکسی را به صورت مایع بر روی سطوح سیمانی اعمال می‌کنند ، که پس از مدتی خشک و سپس سفت شده و پوششی بدون درز، سخت و مقاوم را ایجاد می‌کند.
کفپوش اپوکسی  را می توان با افزودن رنگدانه ها، سنگدانه ها و مواد افزودنی آلی ترکیب کرد و پوشش زیبایی مطابق با نظر و سلیقه شما و موقعیت محیط موردنظرتان ایجاد کرد. به عنوان مثال، کفپوش اپوکسی می تواند رنگی، طرح دار، فلزی، کوارتز و.. باشد. همچنین می تواند دارای ویژگی هایی چون ضد ساییدگی و لغزش، ضد الکتریسیته ساکن یا آنتی باکتریال باشد.

کفپوش اپوکسی
کفپوش اپوکسی

مزایای کفپوش اپوکسی

کفپوش اپوکسی دارای مزایای متعددی است، به ویژه در مقایسه با کفپوش بتنی سنتی که استفاده از آن تقریبا منسوخ شده است. برخی از مزایای کلیدی کفپوش اپوکسی شامل :

دوام بالا :

کفپوش اپوکسی با ترکیبات شیمیایی خود ، سطحی بسیار بادوام و مقاوم در برابر سایش ، رفت و آمد زیاد و فشار را ایجاد می کند.

مقاومت در برابر سایش و پارگی :

دوام و مقاومت بالای اپوکسی در برابر پارگی و سایش ، از جمله خصوصیاتی است که موجب استفاده و اجرای روزافزون آن شده است.

مقاومت در برابر مواد شیمیایی و مکانیکی :

کفپوش‌های اپوکسی از مقاومت بالای شیمیایی و مکانیکی برخوردار هستند و به همین جهت، برای صنایع و انبارها، کارخانه ها و سایر محیط های پر تنش بسیار ایده‌آل هستند.

چسبندگی بالا به بتن :

اپوکسی به راحتی به کلیه ی سطوح بتنی جدید و قدیمی می چسبد و پوششی بسیار سخت و مقاوم در برابر رفت و آمد ، فشار ، ساییدگی و .. را ایجاد می کند.

جذابیت و زیبایی:

اپوکسی را می توان با رنگ های مختلف ترکیب کرد تا هم ترک ها و نواقص سطح را بپوشاند و هم یک پوششی یکپارچه، بدون درز و جذاب را ارائه دهد. اپوکسی به دلیل تنوع بالا در رنگ و طرح ، دست شما را برای انتخاب و ایجاد سطحی جذاب و زیبا باز گذاشته است.

سطح براق و درخشان :

اپوکسی سطحی براق و درخشنده ایجاد می کند که می تواند به میزان قابل توجهی روشنایی مناطق داخلی را افزایش دهد.

سهولت نصب:

نصب و اجرای کفپوش اپوکسی در صورتی که توسط متخصصین این حوزه و شرکت معتبر اجرای اپوکسی انجام شود بسیار سریع و آسان است.

افزایش ایمنی:

  اپوکسی به دلیل داشتن ترکیبات ضد لغزش می تواند صدمه دیدن و آسیب دیدگی ناشی از لیز خوردن را کاهش دهد. بنابراین استفاده از کفپوش اپوکسی در کارخانجات ، کارگاه ها ، صنایع ، بیمارستان ها ، ادارات و.. شرایط افزایش ایمنی کارکنان را فراهم خواهد کرد.

نگهداری آسان :

از آنجایی که کفپوش اپوکسی یکپارچه و بدون درز است ، به راحتی تمیزشده و نظافت و نگهداری آن آسان است.
ویژگی‌های ذکر شده، کفپوش اپوکسی را به گزینه‌ای محبوب و انتخاب اول برای صنایع ، منازل ، انبارها ، کارگاه ها ، ادارات ، بیمارستان ها و … تبدیل کرده است.

کفپوش اپوکسی را می توان به سه نوع اصلی طبقه بندی کرد:    پایه آب، پایه حلال و جامد.

پایه آب :
کفپوش اپوکسی مبتنی بر آب به دلیل اینکه فاقد ترکیبات آلی فرار (VOC) است ، به عنوان کفپوش اپوکسی سازگار با محیط زیست شناخته می شود.

پایه حلال :
اپوکسی مبتنی بر حلال ، از مقاومت شیمیایی و سایشی بالاتری نسبت به اپوکسی پایه آب برخوردار است، و در عین حال دارای VOC نیز می باشد.
جامد:
اپوکسی جامد نسبت به دو نوع دیگر از مقاومت و دوام بالاتری برخوردار است . همچنین نصب اپوکسی جامد سخت تر بوده و طبیعتا دارای هزینه بالاتری نیز می باشد. 
 
نکات مهمی که جهت اجرای کفپوش اپوکسی باید در نظر داشته باشید

در کنار مزایای کفپوش اپوکسی ، باید به نکاتی نیز توجه داشته باشیم که شامل :

نیاز به آماده سازی سطح : جهت اجرای کفپوش اپوکسی نیاز است که سطح زیرین کاملا تمیز و عاری از آلودگی ، روغن ، گریس و هرگونه مواد شیمیایی باشد.

نیازمند نصب حرفه ای :‌ نصب و اجرای کفپوش اپوکسی در صورتی که توسط افراد حرفه ای و متخصص این حوزه انجام شود ، تا مدتهای طولانی نیازی به تعمیر و بازسازی نخواهد داشت اما در غیر این صورت ، مشکلات و معایبی چون ایجاد حباب ، پوسه پوسته شدن و مشکلات دیگری را دربر خواهد داشت.

زمان پخت : به این نکته باید توجه داشته باشید که زمان پخت اپوکسی پروسه ای زمان بر است و تا زمانی که فرایند پخت (محکم و سفت شدن اپوکسی) کامل نشود ، امکان رفت وآمد روی آن وجود ندارد. پایین بودن دما نیزموجب کندتر شدن فرایند پخت و سفت شدن اپوکسی می شود. متخصصین اجرای اپوکسی ،دمای زیر 60 درجه فارنهایت را برای اعمال اپوکسی پیشنهاد نمی کنند. در کل دو عامل ، درجه حرارت رزین و سرعت پخت کنندگی سخت کننده (هاردنر)، به نوعی تعیین کننده زمان پخت اپوکسی می باشند.

حساسیت به رطوبت : در صورتی که سطح زیرین، رطوبت داشته باشد و اجرای اپوکسی روی این سطح اجرا شود، با مشکلاتی چون پوسته پوسته شدن ، ایجاد حباب و تاول زدن مواجه خواهید شد که جبران خسارت و برطرف کردن مشکل نیز به راحتی امکان پذیر نیست.بنابراین اندازه گیری رطوبت سطح زیرین یکی از مهمترین اقدامات قبل ازاعمال اپوکسی می باشد.

کاربرد های کفپوش اپوکسی :

کفپوش اپوکسی به دلیل دوام بالا، مقاومت در برابر سایش و سهولت نگهداری ، پوششی بسیار مناسب، برای محیط های مختلف تجاری ، اداری ، مسکونی، پارکینگ ها و غیره می باشد. در اینجا به برخی از نمونه های کاربردی رایج اشاره می کنیم:

مکان های تجاری و صنعتی : کفپوش اپوکسی برای کاربردهای صنعتی و تجاری بسیار مناسب است. پوشش‌های اپوکسی اغلب بر روی کف‌های بتنی در مکان‌های صنعتی، انبارها و ساختمان‌های تجاری اعمال می‌شوند تا سطحی با کارایی بالا ایجاد کنند که بتواند بارهای سنگین را تحمل کند و محیطی امن را برای کارگران فراهم کند.بسیاری از کارخانجات صنعتی، انبارها و ساختمان‌های تجاری جهت حفظ شرایط ایمن کارگران و کارکنان از کفپوش اپوکسی استفاده می‌کنند.

کفپوش اپوکسی بیمارستانی
کفپوش اپوکسی بیمارستانی

اماکن بهداشتی و آموزشی: مقاوم بودن اپوکسی در برابر آلودگی و مواد شیمیایی و سهولت تمیز کردن، آن را برای بیمارستان ها، کلینیک ها، مدارس ، دانشگاه ها و مکان هایی که رعایت بهداشت در اولویت قرار دارد، مناسب می کند.

صنایع خودرو و هوانوردی: کفپوش اپوکسی می تواند در برابر لکه های روغن و آب مقاومت کند و به همین دلیل اعمال آن ، برای گاراژها، نمایشگاه های خودرو ، پارکینگ ها و فرودگاه ها بسیار ایده آل است.

صنایع غذایی و آشامیدنی: سطح بدون درز و غیر قابل نفوذ کفپوش های اپوکسی ، از رشد باکتری ها جلوگیری کرده و به راحتی ضدعفونی می شود که این امر در کارخانه های فرآوری مواد غذایی ضروری است.به همین دلیل درسال های اخیر استفاده از کفپوش اپوکسی در صنعت غذایی و همچنین داروسازی بسیار گسترش یافته است.

فضاهای مسکونی: اپوکسی را می توان در زیرزمین و پارکینگ های منازل مسکونی و حتی آشپزخانه و حمام ها برای ایجاد سطحی بادوام و زیبا استفاده کرد.

مراحل اجرای کفپوش اپوکسی عبارتند از:

1. آماده‌سازی سطح: در این مرحله، باید سطح زیرین را برای اپوکسی آماده کنید که این آماده سازی شامل موارد زیر می باشد :

  • تمیز کردن سطح از آلودگی و گرد و غبار
  • پاک کردن روغن ، گریس ، مواد شیمیایی ، بنزین و هر چیزی که مانع از اپوکسی شدن سطح می‌شود
  • تراشیدن سطح برای ایجاد زبری و چسبیدن هرچه بهتر اپوکسی

 

2. اعمال لایه‌ی مانع رطوبت: در این مرحله، باید لایه‌ی مانع رطوبت را روی سطح کف اعمال کنید تا رطوبت و بخار آب وارد سطح زیرین نشود. همانطور که پیش تر اشاره شد، وجود رطوبت در لایه زیرین موجب تاول زدن و حباب دار شدن کفپوش اپوکسی می شود.

3. اعمال اپوکسی: در این مرحله، باید اپوکسی را روی سطح اجرا کنید. برای این کار، اپوکسی را به صورت مایع روی سطح اعمال کرده و سپس اجازه می دهید تا به خوبی خشک و سفت شود.

4. اعمال لایه‌ی پایانی: در این مرحله، باید لایه‌ی پایانی را روی اپوکسی اعمال کنید تا پوشش سطح ، صاف و براق شود.

5. خشک کردن: در این مرحله، باید اجازه دهید که سطح پوشش شده با اپوکسی به مدت حداقل ۲۴ ساعت خشک شود.

قیمت کفپوش اپوکسی :

تخمین هزینه و قیمت کفپوش اپوکسی به پارامترهای مختلفی بستگی دارد.شرکت های اجرای اپوکسی ، ممکن است به دلیل نوع متریال و اجرا ، برآورد خاصی جهت محاسبه قیمت داشته باشند.بنابراین قمیت اپوکسی در شرکت های مختلف ممکن است متفاوت باشد. شما کارفرمایان محترم می توانید با مشاوره دقیق با کارشناسان این حوزه ، بهترین شرکت را از لحاظ اجرا و قیمت کفپوش اپوکسی انتخاب نمایید.

عوامل کلی در تخمین و برآورد قیمت کفپوش اپوکسی به شرح زیر می باشد:

  • نوع و کیفیت اپوکسی
  • ضخامت پوشش
  • مساحت و متراژ پوشش
  • وضعیت سطح و آماده سازی سطح زیرین
  • شرایط دما و رطوبت محل اجرا