مراحل آماده سازی سطح و فرمولاسیون تخصصی کفپوش اپوکسی

همانطور که در بخش مقالات آموزشی و مطالب موجود در این سایت مشاهده می فرمایید، به دفعات و چندین و چند بار مراحل آماده سازی سطح برای اجرای کفپوش اپوکسی و پلی یورتان را توضیح داده ایم. اما از آنجایی که این مرحله در روند اجرای کفپوش اپوکسی و کفپوش پلی یورتان ، بسیار مهم، تخصصی، ضروری و حساس می باشد، برآن شدیم تا در مطلبی جداگانه و به صورت جامع ، مراحل آماده سازی سطیح و فرمولاسیون تخصصی کفپوش اپوکسی را شرح دهیم. در ادامه ی این مطلب تمامی مراحل آماده سازی در اجرای کفپوش اپوکسی، به طور خاص توسط شرکت آترون پوشش آریا، بیان شده است.
- سیستم کفپوش اپوکسی با فرمولاسیون خاص:
سیستم کفپوش اپوکسی بصورت یکپارچه و بدون درز قابل اجرا بوده و دارای چسبندگی فوق العاده روی انواع سطوح از قبیل سطوح بتنی و فلزی و … می باشد. مقاومت بالا در برابر مواد شیمیایی، شرایط بد آب و هوایی، گرما و سرما، اشتعال، قارچ و باکتری از خصوصیات بارز این محصول می باشد. این کفپوش به راحتی قابل تمیز شدن بوده و نگهداری از آن بسیار ارزان و ساده میباشد. این سیستم دارای لایه هایی به شرح ذیل میباشد و با توجه به انجام مراحل ذیل اعمال خواهد شد.
- آماده سازی سطح
عوامل مختلفی روی کارایی پوششها تاثیر میگذارند که مهمترین آن آماده سازی سطوح، جهت اعمال کفپوش میباشد. بطوریکه اگر سطح از آلودگیهای مختلف از جمله نمکها، گرد و غبار، روغن، رنگ، رسوبات و غیره پاک نشده باشد یا زبری مناسب روی آنها ایجاد نشود، حتی اگر بهترین رنگها و پوششها اعمال شود،کارایی مطلوب را نخواهد داشت. بنابراین برای به وجود آوردن سطح آماده باید عوامل و معیارهای موثر در این زمینه کاملاً شناخته شود.
لذا با در نظر داشتن این موضوع، آماده سازی سطح بر اساس استاندارد های بین المللی از جمله DIN28052-2 & SP13 و به شرح ذیل انجام میگردد:
- کلیه سطوح بتنی مورد نظر میبایست بدلیل داشتن باندینگ مکانیکی کفپوش، دارای زبری مناسب باشد به همین علت تراشیدن و ساییدن سطوح قبل از اجرای پرایمر توصیه میگردد.
- با توجه به این مطلب که کفپوشهای مذکور میبایست بر روی سطوح پایدار اجرا گردد، لذا توصیه میگردد کلیه نقاط سست و لق از روی سطح به وسیله Grinder یا Hammer برداشته شود.(لازم به ذکر است محلهای مذکور توسط گروت اپوکسی ترمیم می شوند)
- کلیه درزهای اجرایی و انبساطی موجود در سطوح بتنی بوسیله ماستیک پلییورتان یا اپوکسی منعطف ATM10000 تسطیح میگردد.
- سطوح مورد نظر میبایست عاری از هر گونه آلودگی شامل گرد و غبار، چربیها شامل روغن و گریس، پلاسترها، رنگها و نیز مواد اسیدی و قلیایی باشد. در صورت وجود چنین موادی سطوح میبایست به روشهای مکانیکی و یا شیمیایی جرم زدایی و چربی زدایی گردد.
- در صورتیکه روشهایی مانند Grinding کافی نباشد استفاده از روشهای Sand blasting توصیه میگردد.
- پس از انجام تمامی مراحل فوق، کلیه سطوح وکیوم شده و در صورت نیاز حلال شویی میگردد.
- وضعیت بتنهای اجرا شده در کف به لحاظ داشتن مقاومت مکانیکی شامل مقاومتهای فشاری و کششی مورد بررسی قرار میگیرد.
- ترکهای موجود در سطوح از لحاظ تعداد و پهنا نباید بیش از حد مجاز باشد.
- در صورت وجود پلاسترهای سیمانی و یا هر لایه دیگری که به منظور تسطیح بر روی سطوح اجرا شده است میبایست چسبندگی آنها به سطح اصلی مورد آزمایش قرار گیرد و در صورتیکه چسبندگی آنها مناسب نباشد تخریب و برداشتن آنها ضروری می باشد.
- وضعیت شیب سطوح کف میبایست به طرف کانالها و سامپها باشد و میزان شیب نباید کمتر از 5/1% باشد.
- بتن اصلی اجرا شده میبایست بصورت صاف (لیسهای) بوده و در عین حال دارای خلل و فرج زیادی نباشد.
- میزان رطوبت سطوح در زمان اجرا نمیبایست بیشتر از 4% باشد.
- وضعیت ارتفاع آبهای زیر زمینی باید قبل از اجرای هر پوشش مشخص گردد. همینطور قبل از اجرای بتن بویژه درسامپها و کانالها ، در مواردی که فشارهای هیدرواستاتیکی از پایین وجود دارد سطوح میبایست ایزوله گردد.
- انتخاب و خرید مواد اولیه
نوع مـواد مصرفـی در ایـن کفپوش اپوکسی، بـر اساس شـرایط موجـود، نوع کاربری و استانداردهایی نظیر BS6150,DIN-55928,IPS-C-TP-102,IPS-C-TP-100,BS-5493 انتخاب و از شرکتهای معتبر داخلی یا خارجی تهیه میگردد، که مشخصات فنی آن به پیوست میباشد.
- اعمال لایههای کفپوش اپوکسی:
پس از آماده سازی سطح مراحل اعمال کفپوش اپوکسی بصورت زیر خواهد بود:
- اعمال لایه پرایمر:
در این مرحله مواد AT-1(بر پایه اپوکسی) به عنوان پرایمر استفاده میگردد.
مشخصات کلی :
- چسبندگی بسیار خوب بر روی سطوح بتنی و فلزی دارد.
- پرایمر فوق کاملاً بدون پودر (powder-free) میباشد.
- این پرایمر از دو جزء رزین و هاردنر تشکیل شده است.
- زمان pot life در 25 درجه سانتی گراد 2 ساعت و زمان drying (خشک شدن) آن در همین دما حداقل 5 ساعت میباشد.
- میزان مصرف این پرایمر به ازای هر متر مربع در حدود 180 گرم میباشد.
- اعمال لایه تسطیح کننده
در این مرحله از مواد ماستیک اپوکسی (شامل: پودر اروزیل، میکرو سیلیس و رزین خالص اپوکسی) به عنوان تسطیح کننده استفاده میگردد.
مشخصات کلی:
- چسبندگی فوق العاده به کلیه سطوح بتنی، فلزی، شیشه و سنگ و….
- انعطاف پذیری بسیار عالی.
- خواص مکانیکی بی نظیر .
- این ماستیک و تسطیح کننده بر دو جزء رزین و هاردنر تشکیل شده است.
- زمانPot life در 25 درجه سانتی گراد 40 دقیقه و زمان خشک شدن Dryingدر همین حال 5 ساعت میباشد.
- اعمال لایه میانی
این مرحله با استفاده از الیاف پلیمری Chapped Strand Mat و یا توری های پلیمری به روش Hand lay up صورت میگیرد. به کار بردن این لایه ،مقاومت مکانیکی بالایی را برای کفپوش به دنبال دارد. با به کار بردن این لایه ، کفپوش فوق دارای حداقل مقاومت فشاری 90N/mm2، حداقل مقاومت کششی و خمشی 170N/mm2 و مدول الاستیسیته آن حداقل N/mm2 13000 میباشد. ( اجرای این مرحله پس از بازدید و کارشناسی فنی ، در صورت تایید و تاکید کارشناس بر ضرورت اجرا، صورت خواهد گرفت. )
- اعمال لایه نهایی TOP COAT
پس از انجام مراحل قبل، حال نوبت اعمال لایه نهایی کفپوش اپوکسی خواهد بود که در این مرحله رزین مخصوص اپوکسی اعمال می گردد.
مشخصات کلی:
- اجرای آسان و سریع روی سطوح .
- مقاومت بالا در برابر محیطهای اسیدی و قلیایی نمکها و روغنهای صنعتی.
- این مواد دو جزئی میباشد و زمان Pot life آن در 25 درجه سانتی گراد 40 دقیقه و زمان خشک شدن آن در همان دما برابر 3 ساعت خواهد بود.
- سختی 80- 90 Shore
- مقاومت ضربه ای در حدود kj/m2 5/2 .
- مقاومت فشاوری kgf/cm2 650-600 .
تمامی موارد فوق ، در گروه مراحل آماده سازی سطح، توسط شرکت آترون پوشش آریا ، قرار می گیرند و زیر نظر کارشناسان و مهندسین فنی و اجرایی انجام خواهند شد. در صورت نیاز به اطلاعات تکمیلی بیشتر کارشناسان آترون با کمال افتخار و خرسندی در خدمت شما خواهند بود.